Adómértékek rögzítése

A "Költségek/Adómértékek" menüpontban minden év elején rögzítsük a programba az egyes adók értékeit. Nyomjuk meg az "Új" gombot. A megjelenő űrlap tartalmazza a legutóbb érvényes adómértékeket. Írjuk be az "Adóév" mezőbe a megfelelő évszámot, majd ellenőrizzük a kitöltött adónemeket, és ha szükséges korrigáljuk a megfelelő értékre. Végül a "Mentés" gombbal mentsük el az új évhez tartozó adómértékeket. Az űrlap bezáródik és az új sor megjelenik az "Adómértékek évente" listában.

Az "Adómértékek évente" listában a már rögzített adók utólag is módosíthatók, amennyiben szükséges. Ehhez a megfelelő év sorát ki kell jelölni és meg kell nyomni a "Módosít" gombot.

Az "Adómértékek évente" listában a már rögzített adókat törölhetjük is, amennyiben szükséges. Ehhez a megfelelő év sorát ki kell jelölni és meg kell nyomni a "Töröl" gombot, ezután a program jóváhagyással törli az adatokat.

Költségek listája

Gombok

Új: Új költség rögzítése. Az alábbi űrlap segítségével adjuk meg a költség adatait:

"Akinek tartozunk" linkre kattintva a "Partnerek listája" jelenik meg, ebből a listából duplakattintással, vagy a partner kijelölése után a "Kiválaszt" gomb megnyomásával tudjuk az értéket kitölteni. A bizonylat száma mezőbe pl a költségként elszámolandó számla számát kell megadni. A pénznem mezőbe állítsuk be, hogy a költséget milyen pénznemben fizettük ki. A költség keletkezésének napja mezőbe a számla keltét írhatjuk. A költség megnevezése mező egy a költség fajtájára vonatkozó csoportosító szöveg lehetséges, a kiegészítő infó pedig egy a költésget konkrétabban megnevező szöveg lehetséges.

Adó esetén állísuk be a "Ha adó, akkor fajtája" mezőt.

A nettó, áfa, áfatartalom és bruttó mezőkbe a költség összegét írjuk. Adjuk meg a fizetési módot, a kifizetés napját, és jelöljük meg, hogy fizetve van-e már a költésg, vagy ha nem, akkor fizetve mezőt hagyjuk üresen, így később rá is tudunk keresni, hogy mely költségek várnak még kifizetésre. Végül adjuk meg, hogy melyik év adóalapját csökkenti a rögzített költség.

Az űrlap kitöltése után a "Mentés" gombbal mentsük el az űrlapot.

Módosít: Meglévő költség sorának módosítása.

Klónoz: Meglévő költség sorának sokszorozása. Ha egy már meglévő költséghez hasonlót szeretnénk felvinni, akkor jelöljük ki a meglévő költséget, nyomjuk meg a "Klónoz" gombot. Ennek eredményeképpen létrejön egy új költségsor, melyet a "Módosít" gombbal korrigáljunk az új költségeknek megfelelően. Ezzel elérhető, hogy nem kell minden mezőt kitölteni, csak a meglévő költségtől eltérő értékeket kell átírni.

Töröl: Meglévő költség sorának törlése.

Összefoglaló: három adózási módszer, a társasági adó, eva és a kata alapján a bevétel és költség alapján kiszámolja mekkora pénzt vehet ki a cégből a tulajdonosa.

Export: Excelbe exportálható az éppen szűrt lista. Az exportált állomány csv formátumú.

Statisztika: segítségével olyan lekérdezések készíthetők, pl: 1) parnerenként mennyi költségünk volt egy adott időszakban. 2) Adott költségtípusokból egy adott időszakban mennyi volt. 3) megnézhetjük, mely költségeket nem egyenlítettük még ki. 4) adott időszakban mekkora volt vállalkozásunk költsége.