A Számla/Partnerek listája menüpont indításakor jelenik meg az ügyféllista ablak.

Az ablak mérete változtatható az ablak jobb alsó sarkának egérrel való megfogásával és elmozdításával.

Az ablak tetején az alábbi funkciók érhetők el:

Új: új ügyfél beszúrása a nyilvántartóba

Módosít: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) ügyfél adatanak módosítása. Például ügyfél nevének, adószámának, számlázási vagy levelezési címének, email címének módosítása. A "Módosít" gomb mindig egy a listában kijelölt sorra vonatkozik.

Töröl: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) ügyfél eltávolítása. A törlés mindig egy kijelölt sorra vonatkozik.

Új szla: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) ügyfél számára számlát állítunk ki. Ha ezt a funkciót választjuk, akkor megjelenik az új számla készítő ablak, és az ügyfél mező automatikusan az itt kiválasztott ügyfél adataival lesz kitöltve.

Export: az ügyfelek listájának csv fájlba (akár excelbe) exportálása. Kattintson erre a gombra, majd egy fájl választó ablak segítségével adja meg, hova, milyen néven exportálja a program az adatokat.

Boríték nyomtatása: kiválasztott ügyfél adatai alapján boríték vagy feladóvevény nyomtatása

Bezár: a lista ablak bezárása.

Az ügyféllistában van lehetőség keresni, szűrni kívánt feltétel szerint. Használja erre a lista tetején található zöld sávszűrőt. Részletes leírást itt talál.

Új ügyfél beszúrása

Kattintsunk az "Új" gombra. Ekkor egy űrlap jelenik meg, amelyet ki kell töltenünk az alábbi adatokkal:

Ha az ügyfél neve mezőben a cég hosszú elnevezését szeretné megadni, nincsen akadálya, viszont a Levelezési név mezőben érdemes a rövid nevet használni, hogy a megfelelő helyekre (pl: boríték, vagy számla postabox) a név kiférjen. Ha a levelezési cím nincs kitöltve, akkor a j-Kontó a levelezési címként a számlázási címet használja. Az E-számla küldés ide - email cím mezőt e-számla, vagy pdf számla fogadása céljából megadott e-mail címmel töltse ki. A j-Kontó ezt a címet fogja alkalmazni a számla e-mailezésére.

Kitöltés után az adatok a "Mentés" gombbal menthetők, a "Mégsem" gombbal mentés nélkül hagyhatja el az űrlap ablakot.