A Számla/Szolgáltatások/termékek listája menüpont indításakor jelenik meg az a listaablak, ahol az általunk számlázandó termékeket, szolgáltatásokat tartjuk nyilván. Alapesetben ez egy üres listát fog mutatni.

Az ablak mérete változtatható az ablak jobb alsó sarkának egérrel való megfogásával és elmozdításával.

Az ablak tetején az alábbi funkciók érhetők el:

Új: új termék vagy szolgáltatás beszúrása a nyilvántartóba

Módosít: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) termék vagy szolgáltatás adatanak módosítása. Például szolgáltatás vagy termék nevének, árának, áfatartalmának módosítása. A "Módosít" gomb mindig egy a listában kijelölt sorra vonatkozik.

Töröl: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) termék vagy szolgáltatás eltávolítása. A törlés mindig egy kijelölt sorra vonatkozik.

Új szla: a listában már megtalálható (régebben beszúrt) termékről vagy szolgáltatásról számlát állítunk ki. Ha ezt a funkciót választjuk, akkor megjelenik az új számla készítő ablak, és a termékek/szolgáltatások között benne lesz az itt kiválasztott termék vagy szolgáltatás.

Export: a termék/szolgáltatás listájának csv fájlba (akár excelbe) exportálása. Kattintson erre a gombra, majd egy fájl választó ablak segítségével adja meg, hova, milyen néven exportálja a program az adatokat.

Bezár: a lista ablak bezárása.

Új termék vagy szolgáltatás beszúrása

Kattintsunk az "Új" gombra. Ekkor egy űrlap jelenik meg, amelyet ki kell töltenünk az alábbi adatokkal:

Megnevezés: a termék vagy szolgáltatás megnevezése

Szolgáltatás azonosító: szolgáltatás jegyzékszám vagy termék esetén vámtarifaszám

Nettó egységár: ha a termék vagy szolgáltatás díját nettóban szeretné megadni, jelölje meg a Nettó egységár előtti kijelölő gombot, majd adja meg a nettó egységárat.

Bruttó egységár: ha a termék vagy szolgáltatás díját bruttóban szeretné megadni, jelölje meg a Bruttó egységár előtti kijelölő gombot, majd adja meg a bruttó egységárat.

Áfa: állítsa be, hogy áfa adóköteles, vagy áfa adómentes szolgáltatásról vagy termékről van szó!

Áfa (%-ban): Adja meg a konkrét adó százalékot 0-100-ig terjedő egész számmal.

Közvetített szolgáltatás: Ha közvetített szolgáltatásról van szó, akkor jelölje meg a jelölőnégyzetet.

Kitöltés után az adatok a "Hozzáad" gombbal menthetők, a "Mégsem" gombbal mentés nélkül hagyhatja el az űrlap ablakot.

Keresés a szolgáltatások vagy termékek között

Minden lista tetején - így ezen is - van egy zöld sáv. Ebbe a sávba lehet beírni szűrési feltételeket, a program ennek a feltételnek az alapján válogatja le a lista sorait. Alábbi példában azokat a termékeket keressük, amelyeknek a neve "szolg" szótöredékkel kezdődik. A lista szűrő további lehetőségeiről itt olvashat.